Известие

Collapse
No announcement yet.

Температурата на двигателя пада

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
    Аз съм с нов термостат и 90 градуса не държи, постоянно стой около 84 градуса, качва 90 в големи задръствания. Загрява сега в тея студове на по минус няколко както и на + няколко градуса за 2,3 км е на над 50 градуса, колата я държа отвън.
    Като се спускам на баир 3 км и моаят пада на 70, и на място охлажда за секунди. И да кажа еми така си работи правилно според мен.
    Каква марка ти е термостата?
    Защото на мен ми стои на 75 градуса, качва първия път до 90 и пада на 75, а съм с термостат на 8 месеца и така си стоеше още като нов!!!
    Преди се говореше за някакъв датчик, но така и не се разбра какъв точно. Моля помогнете!!!
    Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 09:44.
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
      Защото на мен ми стои на 75 градуса, а съм с термостат на 8 месеца и така си стоеше още като нов!!!
      Попаднал си на менте като мен.
      sigpic Alfasud/156 1.8ex
      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
        Защото на мен ми стои на 75 градуса, качва първия път до 90 и пада на 75, а съм с термостат на 8 месеца и така си стоеше още като нов!!!
        Преди се говореше за някакъв датчик, но така и не се разбра какъв точно. Моля помогнете!!!
        Сега в студовете трудно се дигат 90 градуса,особенно ако си избичил парното,но ако ги е достигнала един път,не е нормално да пада под около 80 градуса мин.Стрелката трябва съвсем слабо да се колебае под отметката на 90.
        Датчикът е върху корпуса на термостата,леко в ляво.От него излиза букса с три кабелчета.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vata13 Покажи съобщение
          тръгнал е,колега.требва да си държи 90гр.
          Колега, това как го разбра, че му е тръгнал термостата? Защото и при моя е същото поведение, ама си е напълно наред. Диагностиката показва най-точно, кое какво е. При мен точно въпросната чертичка преди 90C на уреда в купето ми отговаря на 82C реални. И това е напълно погрешно, че при бензина в градско и извунградско стрелката трябвало да е като закована на 90 градуса. Просто няма такова нещо, защото в града (на място) може да стигне температурата и до 105-110C, а като се движиш постоянно (извънградско) да ти e 85-90C. Термостата на нашите мисля започваше да отваря някъде към 84C и при 105 или 110C (не си спомням точно), трябва да е отворил напълно. Точните стойностти ги пише в документацията.
          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от 156Selespeed
            и на мен ми казаха днес същото ,че си е студено времето сега и охлажда...и да се радвам че не грее ! Иначе за тази чертичка преди 90 градуса казах на ей така че е 70 може и повече да е .. Пък и тооо термостат или е заминал или работи според мен средно няма ама знам ли ..
            Там където мислиш, че са 70 то ако закачиш компютър или измерип реално температурата ще видиш, че са 82 - 84 градуса. Не се лъжи по стрелката. И при мен е така зимата, че и лятото когато се движа със висока скорост по магистралата. И наистина радвай се, че не загрява
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Имайте предвид че дизелът по-бавно загрява, особено в студено време. Сега в студовете като набичим парното пък хептен. А и на място, или в движение без натоварване, изстива, не е като бензина. Мойта примерно вдига до 90 градуса доста бавно сега в студа. Особено пък ако трябва да я карам с малко газ. Като я пусна по наклон на скорост почва да пада температурата, почти до чертичката м/у 50 и 90. В същото време маркучът към радиатора е студен, т.е. термостатът си е затворил.

съжалявам че се отклоних от темата (авторът е с бензинова алфа) но мисля че е добре да се знае.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

дам и моята са като постегна времето седи на 80-тина градуса некъде според стрелката
                156 2.4jtd 170+к.с.(remap) 2001г. Sportwagon -EX
                Brera 2.4jtd 200 + к.с.

Comment

Вернет ми е термостата.
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Това предполагам сте го видели, но все пак: http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ead.php?t=9365 Сега видях, че не се отваря. Има температурите на отваряне на термостатите. По спомени бяха около 82 градуса.
                    Last edited by rossenvn; d.m.y г., 09:22.
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                      Аз съм с нов термостат и 90 градуса не държи, постоянно стой около 84 градуса, качва 90 в големи задръствания. Загрява сега в тея студове на по минус няколко както и на + няколко градуса за 2,3 км е на над 50 градуса, колата я държа отвън.
                      Като се спускам на баир 3 км и моаят пада на 70, и на място охлажда за секунди. И да кажа еми така си работи правилно според мен.
                      Да не ти дреме и моята е така, единствено ми загря натоварена с 5 човека преди година, на един баир на излизане от Солун, температурата беше около 38 градуса ), ма карах и на четвърта бавно.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

и моят термостат е заминал но не знам какъв да си купя има няколко марки и нз на коя да се спра а имам и друг въпрос в axm-auto има термостат с датчик за температурата и без има ли значение какъв ще взема??
                        марката беше behr
                        sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                        Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Е не е лошо някой да отваря капака и да види че антифриза е под минимума ! После що като пусна парното истива до 40 градуса
                          BUSHON RACING SERVICE

Comment

Доливай си с разтвора който ползваш - примерно -20 или -30 градуса, а да ти е мирна главата, може и концентрат.При условие, че спада е минимален
                            Last edited by fred; d.m.y г., 23:49.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от 156Selespeed
                              Я кажете когато е под минимума антифриза с какво е добре да се долее .. говорим за ниво при загрял двигател със малко под минимума . Антифриза ми го мериха и е на -35 градуса ... ама имам малка загуба .Обикновенна водица ли да долея?
                              Дестилирана или омекотена вода.
                              sigpic Alfasud/156 1.8ex
                              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                                Колега, това как го разбра, че му е тръгнал термостата? Защото и при моя е същото поведение, ама си е напълно наред. Диагностиката показва най-точно, кое какво е. При мен точно въпросната чертичка преди 90C на уреда в купето ми отговаря на 82C реални. И това е напълно погрешно, че при бензина в градско и извунградско стрелката трябвало да е като закована на 90 градуса. Просто няма такова нещо, защото в града (на място) може да стигне температурата и до 105-110C, а като се движиш постоянно (извънградско) да ти e 85-90C. Термостата на нашите мисля започваше да отваря някъде към 84C и при 105 или 110C (не си спомням точно), трябва да е отворил напълно. Точните стойностти ги пише в документацията.

колега,говоря от личен опит.
                                моя термостат си беше екстра в града,но излезех ли извънградско температурата падаше на предишната черта,която мисля,че отговаря на 70гр.притсняваше ме това,че просто усещах как мотора се мъчи,а не че не лепи на 90гр.познавам си колата и просто ми направи впечатление,че губи мощност и работи малко по-шумно.от Т&N си земах Бер за 79 лева,антифриз и след смяната стрелката просто се залепи на 90 градуса.извънградскодско преди около 2 седмици в големия студ пътувах до свиленград-нито на магистралата нито после с по-бавна скророст толеранса не надхварляше 5 градуса или 2 милиметра около стрелката на 90те градуса.колата беше видимо в по-добро състояние от преди.не съм маняк,но си познавам колата и щом сега седи залепена на 90гр,а преди падаше на 70,значи според мен му е тръгнал термостата или е попаднал на калпаво менте.
                                Last edited by vata13; d.m.y г., 12:30.
                                159.5 та поред алфа...

Comment

Working...
                                X